Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής, ενώ την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, περιλάμβανε πολιτικές συζητήσεις, εκθέσεις και συναυλίες, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 καλλιτεχνών.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ και γραμματέα της ΚΟ Αττικής, και τον Θοδωρή Κωτσαντή, συναντήθηκε με καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής. Μεταξύ άλλων, συνομίλησε με τη Νατάσσα Μποφίλιου, την Τζένη Κόλλια, τον Διονύση Τσακνή, τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Σταμάτη Μπερή και την Ιωάννα Φόρτη.

Μετά την πολιτική συγκέντρωση ακολούθησε η μεγάλη συναυλία της Κεντρικής Σκηνής. Ο Διονύσης Τσακνής άνοιξε το πρόγραμμα με «τραγούδια της φωτιάς», ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών, μεταξύ των οποίων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής ολοκληρώθηκε με συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου.

Παράλληλα, στη Λαϊκή Σκηνή εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Κορακάκης, ενώ ακολούθησε κρητικό γλέντι με τον Γιώργο Μανωλάκη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο γλέντι λήξης με τον Νίκο Φάκαρο.

Στο Μαθητικό Στέκι παρουσιάστηκαν οι «Σφάλμα», «Raibo» και «Twinsanity x Invisible Sounds», ενώ την τελευταία βραδιά εμφανίστηκε ο «Ταφ Λάθος», επιστρέφοντας στη σκηνή του Φεστιβάλ έπειτα από δύο χρόνια. Στον ίδιο χώρο ολοκληρώθηκε και ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Συλλογικής και Ερευνητικής Εργασίας. Στη Μαθητική Σκηνή εμφανίστηκαν επίσης οι «Miskin & Kozmo» και ο «Tiny Jackal».

Στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων εμφανίστηκε ο «Εισβολέας», ενώ συμμετείχαν επίσης ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και οι «Τσολιάς εν δε Τσόλια Band».

Ξεχωριστή παρουσία στις εκδηλώσεις είχε και το «Κόκκινο Αερόστατο», με τους συμμετέχοντες να τιμούν τη Μάγδα Φύσσα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, μεταξύ των οποίων «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Το Σάββατο, φαντάροι επισκέφθηκαν την Κεντρική Έκθεση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς και τον ειδικό χώρο όπου παρουσιάζονται φωτογραφίες των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.