Οι αλιείς αναμένεται να συνεδριάσουν στις 11 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, με τις αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων να αναμένονται εντός της ημέρας.
Σε μια πρώτη ένδειξη καλής θέλησης, οι αλιείς απομάκρυναν ήδη ορισμένα μεγάλα σκάφη από την παραλία της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις βρίσκονται στην ένατη ημέρα τους, με τα αλιευτικά σκάφη να παραμένουν δεμένα και τις ιχθυόσκαλες κλειστές. Ως αποτέλεσμα, στην αγορά διατίθενται μόνο κατεψυγμένα ψάρια ή ψάρια ιχθυοτροφείου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος των Παράκτιων Αλιέων Νέας Κρήνης, Δημήτρης Τσιπούρας, ανέφερε ότι τα αλιεύματα που υπάρχουν στην αγορά είναι εισαγόμενα, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ορισμένοι επιτήδειοι «τα βαφτίζουν» ελληνικά.