Ο ισραηλινός στρατός, ως συνήθως, ανακοίνωσε ότι η επιδρομή είχε ως στόχο «έναν μαχητή στην περιοχή, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση.

Το γενοκτόνο κράτος του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς επανεξοπλίζεται και εξαπολύει επιθέσεις κατά παράβαση της εκεχειρίας, έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της οργάνωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η Χαμάς αρνείται ότι επιχειρεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις ή να ανασυγκροτήσει το οπλοστάσιό της, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι υπονομεύει τη συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα.

Ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στην εφαρμογή της συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα της υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από την έναρξη της εκεχειρίας τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, αναφέρει ότι τέσσερις στρατιώτες του έχουν σκοτωθεί από μαχητές στη Γάζα κατά την ίδια περίοδο.