Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το ν/σ παραβιάζει το συνταγματικό πυρήνα προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και στη συνέχεια παρέθεσε σειρά άρθρων του Συντάγματος τα οποία όπως είπε, παραβιάζονται από διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης «πώς μπορείτε να ψηφίσετε ένα νόμο τον οποίο δεν έχετε προλάβει να το διαβάσετε και σαν άλλοι Χρυσοχοΐδηδες θα ρθειτε να μας πείτε 'συγνώμη δεν το διάβασα'; Θα πρέπει να ντρέπεστε».

Έσχατη αντισυνταγματικότητα είναι η παραμονή στο καθεστώς του υπαρκτού λαϊκισμού, απάντησε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας. Πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα είναι καθήκον μας, υποστήριξε, καθώς όπως είπε, αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο «και αν αμέσως μετά δεν αρχίσει η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αυτό θα είναι η έσχατη αντισυνταγματικότητα που θα οδηγήσει τη χώρα στον όλεθρο και την καταστροφή».

Μετά το τέλος των τοποθετήσεων των βουλευτών επικράτησε ένταση, καθώς ακολούθησε ψηφοφορία δια της εγέρσεως των βουλευτών. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η ένσταση απερρίφθη, κάτι που έφερε ένταση στο Κοινοβούλιο.

«Το προεδρείο δεν εκβιάζεται από φωνασκούντες βουλευτές» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και διέκοψε τη συνεδρίαση για μισή ώρα. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ.