Όπως δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, για πρώτη φορά μόνο το 10% θα πάει για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων. «Τα υπόλοιπα, θα μείνουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο μέσα στη χώρα». Γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην οικονομία. Κι από τα υπόλοιπα 9 δισεκ. περίπου που θα εκταμιευθούν τους επόμενους τρείς μήνες, τα περισσότερα επίσης θα πέσουν στην οικονομία. Την πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, θα προστατέψει οριστικά τις αποταμιεύσεις του ελληνικού λαού και κυρίως θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. «Δηλαδή για να ανακοπεί η ανεργία και να αρχίσει η ανάκαμψη. Που αποτελεί και την υψίστη προτεραιότητά μας»
   
Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα στο εξής θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη είπε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Το σημαντικότερο, συνέχισε, είναι ότι το συνολικό χρέος μειώνεται κατά 20%. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας μας.

Όπως είπε, «αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί, όλοι οι Έλληνες με τις θυσίες τους και όσοι πίστεψαν στην πολιτική μας και το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που δεν πίστεψε στις μεμψιμοιρίες και στην γκρίνια».

Αύριο στη 1:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ νωρίτερα στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη τους οποίους θα ενημερώσει αναλυτικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και θα συζητηθούν οι προοπτικές που διανοίγονται.