«Σε κάποιους αφελείς ανθρώπους αρέσει η ιδέα των διαπραγματεύσεων με την Αμερική, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα. Αν κάποιοι θέλουν να εγκαθιδρυθεί και πάλι η αμερικανική εξουσία στο Ιράν, το έθνος θα ξεσηκωθεί και θα τους αντιμετωπίσει», πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε απευθείας συνομιλίες σε διμερές επίπεδο, πέρα από τις διεθνείς που είναι προγραμματισμένες για αυτό το μήνα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, τέθηκε χθες σε ισχύ η επέκταση του καθεστώτος κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Ιράν.

Τα μέτρα περιορίζουν περαιτέρω την πρόσβαση του Ιράν στα έσοδα από το πετρέλαιο που παράγει, ενώ περιλαμβάνουν και οικονομικούς περιορισμούς στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.