Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ότι τα «Πέντε Αστέρια» δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να στηρίξουν μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης της κεντροαριστεράς και ούτε κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτη πρωθυπουργό.
Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος του Γκρίλλο, διαμέσου των εκπροσώπων τους, πρόσθεσαν ότι το κύριο σημείο αναφοράς τους παραμένουν τα είκοσι προγραμματικά σημεία του προεκλογικού τους προγράμματος, ενώ απέρριψαν έκκληση σειράς ιταλών διανοουμένων που τους ζητούσαν να ανοίξουν διάλογο για συνεργασία με την προοδευτική συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Ο ίδιος ο Μπέππε Γκρίλλο, με παρέμβασή του μέσω Twitter τόνισε ότι «αν το κίνημα Πέντε Αστέρων αποφασίσει να στηρίξει τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την Ιταλία, ο ίδιος, θα αποσυρθεί, γαλήνια, από την πολιτική».
Από το προσωπικό του ιστολόγιο, επίσης, ο Ιταλός κωμικός και πολιτικός ανακοίνωσε ότι «δεν πρόκειται να οργανωθεί κανενός είδους εσωτερικό δημοψήφισμα των Cinque Stelle (Πέντε Αστέρων), σχετικά με τυχόν συνεργασία με την κεντροαριστερή συμμαχία».