Σύμφωνα με πληροφορίες τα εξώδικα με τα οποία τους καλεί να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση απευθύνονται στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων
Με δέκα εξώδικες προσκλήσεις προς ισάριθμα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, επιχειρεί να βάλει στο «κάδρο» της υπόθεσης τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου καθώς και κορυφαίους υπουργούς των τότε κυβερνήσεων.
Ένα μόλις 48ωρο πριν ξεκινήσει η δίκη του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην υπουργός απέστειλε τις εξώδικές προσκλήσεις ζητώντας τους να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του. Με την κίνηση του αυτή επιχειρεί προφανώς να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στη δίκη, είναι άλλωστε κάτι που είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη.
Μάλιστα, αναφέρει το capital.gr, το περιεχόμενο των εξώδικων είναι σε απόλυτα προσωπικό τόνο αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τί γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ».