Το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου,  ώστε να εκταμιευθεί η η πρώτη από τις δόσεις που ενέκρινε χθες το Eurogroup ύψους 3 δισ. ευρώ (επί συνόλου 6,8 δισ. ευρώ).

Στο νομοσχέδιο το οποίο έχει 108 άρθρα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων (2.200 άτομα) και της δημοτικής αστυνομίας (3.500 άτομα). 

Παράλληλα, σε άλλη διάταξη, το άρθρο 91 του πολυνομοσχεδίου (περί κινητικότητας) ορίζεται ότι επιτρέπεται η μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων σε άλλη θέση όταν επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας υποδοχής. Η μεταφορά θα είναι υποχρεωτική και θα γίνεται χωρίς αίτηση των υπαλλήλων σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης. Αν ο/η υπάλληλος συμφωνήσει η μετάταξη θα μπορεί να γίνεται και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς ορίζεται ότι η μετάταξη μπορεί να διενεργείται και σε κενή ή συνιστώμενη θέση μη συναφούς κλάδου ίδιας κατηγορίας.

Στον τομέα της Υγείας ορίζονται ποινές σε φαρμακοποιούς κα σε κατόχους άδειας κυκλοφορίας σκευασμάτων σε περίπτωση που δεν ακολουθούν μια σειρά από υποχρεώσεις ή έχουν έλλειψη σε φάρμακα. Επίσης oρίζονται αυστηρότεροι όροι συνταγογράφησης και ποινές συμβεβλημένων ιατρών, φυσιοθεραπευτών και παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Επίσης στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται η δημιουργία κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών, το οποίο θα εποπτεύεται από το ΙΚΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο: