«Κορνάρουμε μέχρι να μας ακούσουν» είναι το σύνθημα και το ραντεβού έχει οριστεί για σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00.
 
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις δημιουργών για τη μετάδοση των έργων τους από τη ΔΤ.
 
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν: «Την Παρασκευή 12/7 στις 20:00 όλοι μας, όπου και να βρισκόμαστε, κατευθυνόμαστε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανά την Ελλάδα, κορνάροντας. Για ένα μήνα η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σκοταδισμό και φίμωση. Ταυτόχρονα συκοφαντεί τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους από τα “φίλια” μέσα ενημέρωσης.

»Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα και μαζί με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους, απλούς πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν έξω από τις εγκαταστάσεις του TVE, της εταιρίας των καναλαρχών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που καταλύει κάθε κοινωνική δομή και οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα, με όλες μας τις δυνάμεις».
 
Την ώρα που η ΔΤ συνεχίζει μέσω των ψηφιακών συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης να μεταδίδει ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και για ορισμένες ώρες ειδήσεις σε τίτλους που περνούν στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στις θέσεις τους, παράγοντας πρόγραμμα που μεταδίδεται στο ertopen.com.
 
Χθες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από όπου εκπέμπει η ΔΤ, κρατώντας πανό που έγραφαν «Η τηλεπειρατία δεν θα περάσει».