Ο κυκλώνας Ίνγκριντ από τον Κόλπο του Μεξικού και η τροπική καταιγίδα Μανουέλ από τον Ειρηνικό, που έπληξαν ταυτόχρονα τη χώρα, φαίνεται πως πια διαλύονται, ωστόσο οι πολιτείες Γκερέρο στα νότια και Βερακρούς στα ανατολικά παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σχεδόν το μισό Ακαπούλκο, πόλη 680.000 κατοίκων και περίφημο τουριστικό θέρετρο της χώρας, βρίσκεται κάτω από το νερό, με τις φτωχότερες περιοχές της περιφέρειας και την συνοικία Πούντα Ντιαμάντε, ζώνη με ξενοδοχεία, να πλήττονται περισσότερο, καθώς τα νερά να φτάνουν σε ύψος τριών μέτρων.
Στη συγκεκριμένη ζώνη, εκατοντάδες άνθρωποι επιδόθηκαν σε λεηλασίες εμπορικών κέντρων, παίρνοντας τρόφιμα, οικιακές συσκευές και στρώματα: «Δεν μπορούμε να τους συγκρατήσουμε», δήλωνε στρατιώτης, που συμμετείχε σε επιχειρήσεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον εγχώριο Τύπο, ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ, ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ νέο απολογισμό 57 νεκρών.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται εμπορικές και στρατιωτικές πτήσεις, με σκοπό την απομάκρυνση χιλιάδων τουριστών από το Ακαπούλκο, καθώς οι οδικοί έξοδοι της πόλης έχουν αποκλειστεί.