Ο N. Αναστασιάδης δήλωσε την Τρίτη ότι η νομική διαδικασία κατά του διοικητή της ΚΤΚ θα συνεχιστεί, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για ουσιαστική ρήξη στις σχέσεις εκτελεστικής εξουσίας και εποπτικής αρχής (Π. Δημητριάδης), μεταδίδει το Stockwatch
Στις 18 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος είχε δηλώσει ότι αναζητά νομικούς τρόπους για παύσει του διοικητή της ΚΤΚ λόγω ανεπάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
Σύμφωνα με τη «Σημερινή», κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον γενικό και βοηθό γενικό εισαγγελέα έγινε εκτενής συζήτηση σε σχέση με τις νομικές διεργασίες για το θέμα του διοικητή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της δημοκρατίας φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει το θέμα στα άκρα, εξαντλώντας όλα τα νομικά περιθώρια».