Ο φράχτης που θα έχει μήκος 30 χιλιόμετρα και ύψος 3 μέτρα θα κατασκευαστεί στην περιοχή Έλχοβο. Στις ανακοινώσεις αυτές προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Βασίλ Μαρίνοφ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Από την περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί ο φτάχτης υπολογίζεται ότι γίνεται περίπου το 85% των «παράνομων» εισόδων στη χώρα μέσω της Τουρκίας, στην οποία περνούν διασχίζοντας τα συροτουρκικά σύνορα.
Ο Μαρίνοφ είπε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να στείλει τους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους αλλά να προστατέψει καλύτερα τα σύνορα της χώρας. Ωστόσο, βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δήμαρχοι της περιοχής κοντά στα σύνορα πιέζουν για να σταματήσει η εισροή προσφύγων στις πόλεις τους.