Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έλεγε «η τοξική σκόνη δεν έχει όρια. Όχι στα ορυχεία χρυσού” στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα, περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν συνθήματα καταγγέλλοντας αστυνομική βία, που όπως ισχυρίζονται, απευθύνεται σε όσους έχουν αναλάβει δράση κατά του ορυχείου.

Τον Φεβρουάριο κάποιοι έριξαν βόμβες μολότοφ στην περιοχή, τραυματίζοντας ένα φρουρό και καταστρέψαν εξοπλισμό.

Ακολούθησε δύο μήνες αργότερα η λεηλασία του τοπικοϋ αστυνομικού τμήματος σε αντίποινα για αυτά που οι κάτοικοι είδαν ως υπερβολική δύναμη η οποία χρησιμοποιήθηκε για την σύλληψη δύο υπόπτων που συνδέονται με την προηγούμενη επίθεση.

Για περισσότερα από 200 άτομα της περιοχής γύρω από το ορυχείο εκκρεμεί δίκη από ποινικές διώξεις που συνδέονται με τις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται οι αρχές ότι έχουν ποινικοποιήσει το κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι ακτιβιστές κατά του ορυχείου ισχυρίζονται ότι θα δηλητηριάσει τις τοπικές παροχές νερού με υδράργυρο, μόλυβδο και αρσενικό, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μια χώρα με ποσοστό ανεργίας 27%.