Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Παρασκευή γραμματέας ανακρίτριας στην Ευελπίδων.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει εξαγγείλει διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων όλης της χώρας, από τις 10.00 έως τις 15.00.

Τρίωρη διακοπή συνεδριάσεων και εργασιών στα δικαστήρια όλης της χώρας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας, και συγκεντρώσεις σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).
Θα πραγματοποιηθούν επίσης συμβολικές ολιγόλεπτες καταλήψεις των εισόδων των δικαστικών κτηρίων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους,  σήμερα ως ένδειξη συμπαράστασης στη δικαστική υπάλληλο αλλά και σε όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους της χώρας, που με αντίξοες συνθήκες πασχίζουν για την απονομή της δικαιοσύνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος, εξέφρασε επίσης τη βαθιά λύπη τους την επίθεση, αναφέροντας πως «παρόμοια γεγονότα καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στους χώρους των δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς- δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες».