H ταινία «Καμία ανάπαυση για τους γενναίους» ξαναπροβάλλεται στους κινηματογράφους ΤΙΤΑΝΙΑ Cinemax (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους, Αθήνα) και «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ new star art cinema» (Κρέμου 141, Καλλιθέα) από τη NEW STAR, την εβδομάδα 14/11 έως 20/11. 

Με ιδιότυπο, ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό χιούμορ που μας φέρνει στο νου τον Μπουνουέλ, η ταινία βασίζεται σε μία πρωτότυπη ιστορία σε κάποια ευρωπαϊκή επαρχία, όπου γκάνγκστερ, περιθωριακοί και πολυάριθμοι μυστηριώδεις τύποι μπλέκουν σε αινιγματική σειρά εγκλημάτων, εκβιασμών, απρόσμενων συναντήσεων και εξωφρενικών εμμονών.

 

Αντισυμβατική ματιά


Πρόκειται για ένα απολαυστικό, αστείο αλλά και κριτικό βλέμμα στην παρακμή και στον παραλογισμό της σύγχρονης μετακαπιταλιστικής κοινωνίας, με μία αντισυμβατική ροκ ματιά και το Pretty Vacant των Sex Pistols να στοιχειώνει ήρωες και εικόνες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέν Γκιροντί απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του φεστινού Φεστιβάλ Καννών για την ταινία «Ο άγνωστος της λίμνης», ενώ βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε σχετικό αφιέρωμα στο έργο του.

 

Ώρες προβολών

 
ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX:    20.15
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ new star art cinema:      ΑΙΘΟΥΣΑ 2, στις 23.00