Της Χριστίνας Βασιλάκη
Ανταποκρίτριας του TPP στις Βρυξέλλες

«Υπάρχουν ανοικτά ορισμένα ακόμη ζητήματα πριν φτάσουμε σε συμφωνία. Ένα από αυτά είναι το δημοσιονομικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014. Η γνώμη μας είναι ότι απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, πριν μπορούμε να πούμε ότι εγκρίνουμε απολύτως τον προϋπολογισμό.» 

«Αν όμως προκύψει ανάγκη για περαιτέρω προσαρμογή στον προϋπολογισμό, η Ελλάδα έχει δηλώσει πρόθυμη να υποβάλει συμπληρωματικό προϋπολογισμό», είπε ερωτηθείς σχετικά, κατα τη διάρκεια της καθιερωμένης ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Κομισιόν. 

 
Μάλιστα, ο Ο'Κόνορ διευκρίνησε ότι στο αυριανό Eurogroup δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης αλλά σε περίπτωση που κάποιοι υπουργοί το ζητήσουν ενδεχομένως να υπάρξει μια ενημέρωση από την πλευρά του Επιτρόπου Ρεν. Αυτό εξαρτάται από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ. Η αξιολόγηση συνεχίζεται παρά τη διακοπή της αποστολής από τις έδρες», είπε χαρακτηριστικά.