Τα αποτελέσματα της μελέτης του γάλλου Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Food and Chemical Toxicology, το Σεπτέμβριο του 2012. Οι εκδότες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την εργασία, καθώς το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ μικρό για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Η απόσυρση είναι αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς και χρονοβόρας ανάλυσης του άρθρου που δημοσιεύτηκε και των δεδομένων που παρατίθενται σε αυτό, καθώς και μιας έρευνας γύρω από την ομότιμη αναθεώρηση πίσω από το άρθρο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκδότες. Σε επιστολή τους προς τον ερευνητή γράφουν ότι, ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι λανθασμένα, είναι «ασαφή και, κατά συνέπεια, δεν πληρούν τους όρους για δημοσίευση».