Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα βήματα στον τομέα της διαθεσιμότητας παρουσιάστηκε στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.
 
Η συγκεκριμένη πρόταση ισχύει και για τα οκτώ πανεπιστήμια, στα οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το καθεστώς διαθεσιμότητας, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών που παραμένει κλειστό επί τρεις μήνες να βρίσκεται στο επίκεντρο.
 
Τα βήματα είναι τα εξής:
 
-Έως τις 15 Δεκεμβρίου η διεύθυνση διοικητικού θα πρέπει να αποστείλει τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων (και αυτών που δεν απεγράφησαν), ώστε το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ να κάνει εξαρχής μοριοδότηση για να εκδοθούν οι τελικές πίνακες.
 
Στις 20 Δεκεμβρίου θα αλλάξει η διαπιστωτική πράξη με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.
 
-Εντός διμήνου, τα οκτώ ΑΕΙ με επισπεύδουσες τις πρυτανικές αρχές τους θα συστήσουν επιτροπές έργου για να συσταθεί ο οργανισμός του κάθε ιδρύματος. Στον οργανισμό θα περιγράφεται ουσιαστικά πόσοι διοικητικοί υπάλληλοι χρειάζονται σε κάθε κλάδο και ευρύτερα στο ίδρυμα. Όπου διαπιστωθούν ελλείμματα αυτά θα καλυφθούν από διαθεσίμους.
 
-Θα υπάρξουν θέσεις εργαστηριακού προσωπικού (ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ) τις οποίες θα καλύψουν σημερινοί διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν διδακτορικό τίτλο. Καθώς αυτοί οι διοικητικοί υπάλληλοι θα γίνουν ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ οι διοικητικές θέσεις που θα αφήσουν κενές θα καλυφθούν από τους διαθεσίμους.
 
Μετά την παρουσίαση των θέσεων του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από το ΔΣ του συλλόγου τον λόγο έλαβε ο κύριος Ζαχαρίας Τριγάζης, ο οποίος ζήτησε άρση της διαθεσιμότητας και απέρριψε τις προτάσεις του υπουργείου. Η συνέλευση συνεχίζεται και αναμένεται μακρά, καθώς εκτιμάται ότι οι διοικητικοί θα αξιολογήσουν και τις πληροφορίες που έχουν διακινηθεί μεταξύ των διοικητικών (στα πηγαδάκια πριν την έναρξη της συνέλευσης) ότι ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να θέσει άμεσα σε αργία τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη.

Πηγή: «Καθημερινή»