Ο αυστριακός ευρωβουλευτής θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιρλανδία, ενόψει της επίσημης παρουσίασης της έκθεσή του για την τρόικα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.
 
Ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
 

Συναντήσεις με τραπεζίτες και υπουργούς
 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών αυτών.
 
Θα ακολουθήσει ακρόαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο στις 13 Ιανουαρίου, ακρόαση του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ στις 14 Ιανουαρίου, αλλά και ακρόαση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στις 15 Ιανουαρίου 2014.