Ο Φ. Κουβέλης σημείωσε πως η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα συνιστά μεγάλο και σύνθετο εγχείρημα, με δυνητική εμβέλεια ανάλογη με την εμβέλεια της καθιέρωσης του ΕΣΥ, τοωίζοντας πως πρόκειται για τη μεταρρύθμιση που πρέπει να εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες το δικό τους γιατρό, ουσιαστικά και όχι στα χαρτιά.

«Το υπουργείο προτάσσει τη διαθεσιμότητα 8.500 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σπέρνοντας την ανασφάλεια και τη δυσπιστία», υποστήριξε ο Φ. Κουβέλης, την ώρα που η Πρωτοβάθμια Υγεία πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και κύρους, αλλά και να αφορά όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εργασιακής κατάστασης ή επαγγέλματος.

Κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΔΗΜΑΡ για την Υγεία τοποθετήθηκαν η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Κατερίνα Μάρκου, το μέλος της ΕΕ και υπεύθυνος για τα θέματα υγείας του κόμματος, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μιχαηλίδης και το μέλος του τομέα Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

«Θεωρούμε ότι στο επίκεντρο του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας πρέπει να τεθεί η ομάδα υγείας και οικογενειακής ιατρικής, με μικρό αριθμό γιατρών γενικών ειδικοτήτων, νοσηλευτών/τριών και άλλων επαγγελματιών υγείας. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργία Κέντρων Υγείας που παρέχουν κυρίως υπηρεσίες ιατρικών ειδικοτήτων και εξασφαλίζουν 24ωρη πρωτοβάθμια κάλυψη σε τοπικό επίπεδο» υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

(πληροφορίες: Βήμα)