Σημ. ΤPP: Από δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, επιβεβαιώνονται οι αποφάσεις για κατάργηση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών, αλλά και η πρόθεση να τεθούν στην παρανομία το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα των Περιφερειών. Τα παρακάτω δεν είναι ψηφισμένοι νόμοι, αλλά σχέδια νόμων.
  • Αναδημοσίευση από το ρεπορτάζ του Α. Ζαφείρη στο iskra.gr

Στις 23 Φεβρουαρίου 2014, η Ράντα (το κοινοβούλιο) της Ουκρανίας ψήφισε τους παρακάτω νόμους:

 
4201 – Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας: Το ΚΚ κάνει λόγο για πραξικόπημα, που παραδίδει « την Ουκρανία υπό την «προστασία» των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαφόρων πολυεθνικών εταιρειών.
 
4217 – Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
 
4176 – Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.
 
4184 – Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
 
4215 – Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».
 
4203 – Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.
 
4215 – Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.
 
4197 – Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος «Svoboda», Α.Mahnitskogo, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
 
4204 – Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
 
4191 – Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του κόμματος «UDAR» («Γροθιά» του Β. Κλίτσκο), V.A. Nalivaychenko, ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
 
4211 – Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
 
4 199– Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους: Μια τέτοια απόφαση απαγορεύει στη χώρα τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.