Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εσόδων, μέσω των ρυθμίσεων, η εφορία κατάφερε να συγκεντρώσει 304,7  εκατ. ευρώ.
Το ύψος των οφειλών που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση στο τέλος Ιανουαρίου ανέρχονταν στα 529,5 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «πάγια ρύθμιση» και στα 974 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «τελευταία ευκαιρία», δηλαδή συνολικά έχουν ρυθμιστεί χρέη 1,5 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτα είναι τα ακόλουθα ευρήματα:

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συσσωρευμένων οφειλών έως και την 31/12/2012 ήταν στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, 52,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα, τα οφείλουν 1,274 εκατομμύρια άνθρωποι.  

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών που «γεννήθηκαν» μετά την 1/1/2013 ανήλθε στα 10,098 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά οφείλονται από 2,653 εκατομμύρια Έλληνες

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα «τελευταία ευκαιρία» που εξασφαλίζει και πολλές δόσεις, ανήλθαν στο τέλος Ιανουαρίου στις 99793. Στο «πάγιο πρόγραμμα» -το οποίο αφορά χρέη που δημιουργήθηκαν μετά την 1/1/2013- οι αιτήσεις ανέρχονται στις 92.323 εκ των οποίων οι 14.130 δεν έχουν επικυρωθεί.

Ήδη, 19077 οφειλέτες από αυτούς που έχουν μπει στη ρύθμιση, δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

Πηγή: naftemporiki.gr