«Υπήρχαν δύο ομάδες που επιτίθενται στις αστυνομικές αρχές και ένας νεαρός υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι… και έχασε τη ζωή του», δήλωσε ο Αζίζ Μπαμπουσκού, επαρχιακός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.
Ο νεκρός είναι ο Burak Karamanoğlu, 22 ετών.
Sad night in Turkey.. Not clear who/how, a protestor killed in Istanbul.. Rumors and signs of some worrying provocations on social media
— Ziya Meral (@Ziya_Meral) March 12, 2014
Στην Άγκυρα κανόνι νερού στόχευσε διαδηλωτές από απόσταση 2 μέτρων. Ένας σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση,
Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας την Τετάρτη, σε διαδήλωση με αφορμή το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στην Κωνσταντινούπολη, όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο.
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την κηδεία του νεαρού ακτιβιστή.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική στους διαδηλωτές οι οποίοι κατήλθαν στους δρόμους όλης της χώρας λέγοντας ότι «το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση».