Όπως μεταδίδει το Reuters, εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με άλλους διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που πέθανε ο διαδηλωτής ούτε για την παράταξη στην οποία άνηκε.
Οι διαδηλωτές κατάφεραν να διασπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών που κρατούσαν τις δύο πλευρές χωριστά. Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται θάνατος διαδηλωτή εκτός Κιέβου.
 
Ο θάνατος ενδέχεται να οξύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση, την ώρα που Ρωσία και ΗΠΑ πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια στην «αυλή» της Ουκρανίας, πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία.
 

Ρωσικά πυρά «βλέπει» το Κίεβο
 

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία ότι άνοιξαν πυρ εναντίον αναγνωριστικού αεροσκάφους από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού, κοντά στον Ισθμό που ενώνει τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας με την ηπειρωτική χώρα.
 
Σε ανακοίνωσή της στην οποία τονίζει ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο μέσα σε πέντε μέρες, η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανέφερε πως το αεροσκάφος εκτελούσε περιπολία νωρίς το απόγευμα όταν «από θέση της ρωσικής συνοριοφρουράς κοντά στο Αρμιάνσκ υπήρξαν σφοδρά πυρά από ένα ΤΟΜΠ».
 
Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο, ενώ δεν διευκρινίστηκε αν το αεροσκάφος, που σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση ήταν άοπλο, υπέστη ζημιές.
 
 

Σύνοδος του ΝΑΤΟ

 
Η Ρωσία και η Ουκρανία προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε σύνοδο 50 κρατών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητηθεί η ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας Κάρμεν Ρομέρο.
 
Το Κίεβο είχε ζητήσει την έκτακτη σύνοδο των πρεσβευτών του Συμβουλίου Ευρωατλαντικής Εταιρικής Σχέσης στο οποίο μετέχουν οι 28 χώρες του ΝΑΤΟ και άλλες 22 χώρες της Ευρώπης και της κεντρικής Ασίας.