Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κατηγορεί τη διοίκηση του οργανισμού για αδιαφορία, διαμηνύοντας ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών.
 
Οι συμβάσεις των γιατρών λήγουν στις 31 Μαρτίου 2014 με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη τα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων. 
 
Οι γιατροί ζητούν υπογραφή νέαςσύμβασης, μετά την διαπραγματευτική διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Προειδοποιούν μάλιστα ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό ενδέχεται να προχωρήσουν σε αναστολή της παροχής υπηρεσιών.
 
 

Προκλητικά αδιάφορη η διοίκηση
 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κατηγορεί τη διοίκηση του οργανισμού για αδιαφορία υποστηρίζοντας ότι «παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία, καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και του οργανισμού, αλλά δεν έχει καν δώσει στη δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεων με τους κλινικούς γιατρούς.»