Μετά από μία ολιγόωρη διακοπή, οι συνομιλίες ξεκίνησαν ξανά στις 4 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, αρχικά με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των δανειστών.
 
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στη σύσκεψη μπήκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας Αννα Στρατινάκη. 
 
Μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι «είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία» και πρόσθεσε ότι η αποψινή συνάντηση, αφορούσε «ορισμένες τυπικές διευθετήσεις».

Στις 23:00 αποχώρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Επιμένουμε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου. Το ίδιο τόνισε ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τη τρόικα. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας φαίνεται να περνάει τις θέσεις του όσον αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ εκτός απροόπτου, δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων. Αναλυτικά, όσον αφορά στα «μέτωπα» του εργασιακού, οι πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:
 
Στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, προωθείται μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες και των εισφορών που πληρώνει ο εργαζόμενος κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Η μείωση θα ενεργοποιηθεί από τον Ιούλιο. Θεωρείται, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, πολύ πιθανό, να υπάρξει πρόσθετη μείωση κατά μια ποσοστιαία μονάδα από το 2016ώστε να επιτευχθεί και ο μνημονιακός στόχος για μείωση μόνο των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες. Οι δύο ποσοστιαίες μονάδες (από τις 3,9 μονάδες συνολικά) θα προκύψουν από την κατάργηση του σκέλους που καταβάλλει σήμεραεργοδότης και εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα υπάρξει και κατάργηση επιδομάτων που καταβάλλονται μέχρι σήμερα, όπως είναι το οικογενειακό.

Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση και τον κυρίαρχο ρόλο θα αναλάβει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Ήδη έχει υπάρξει σχετική συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Αναμένεται να διευκρινιστεί μόνο το αν θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση των απολύσεων μόνο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση

Οι τριετίες θα διατηρηθούν ως έχουν για τους εργαζόμενους. Ωστόσο δεν αποκλείεται η τελική συμφωνία να προβλέπει παρεμβάσεις για τους μακροχρόνια ανέργους. 
Για το θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και των τριετιών ο συμβιβασμός είναι να ισχύσει μείωση τους κατά 50%, μόνο όταν πρόκειται για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων.
 
Για το θέμα των εργοδοτικών εισφορών, η τρόικα δέχθηκε τη μείωση κατά 3,9%, μεταξύ εργοδοτών (2,9%) και εργαζομένων (κατά 1%). Η μείωση θα γίνει εφάπαξ από τον Ιούλιο. 
 
Ωστόσο η τρόικα κατάφερε να εκμαιεύσει και δέσμευση από την κυβέρνηση για περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία μονάδα το 2016.
Για το γάλα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ως προς τα εξής: θα δημιουργηθούν τρεις κατηγορίες, το γάλα ημέρας, το γάλα χαμηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης. Φρέσκο θα ονομάζεται το γάλα με διάρκεια ζωής ώς 10 ημέρες.
 
Για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, θα μειωθεί το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών, ενώ θα ισχύσει μια μεταβατική περίοδος τρίμηνης διάρκειας κατά την οποια τα εν λόγω φάρμακα θα πωλούνται από τα φαρμακεία αποκλειστικά με πλαφόν ανώτατης τιμής. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε το θέμα θα ξανατεθεί.