Δύο παιδιά και τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των επτά νεκρών μεταναστών από το ναυάγιο στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου.

Οι οκτώ διασωθέντες, από τους συνολικά 17 επιβαίνοντες στην πεντάμετρη πλαστική λέμβο η οποία ημιβυθίστηκε τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα της Μυτιλήνης άρχισε μετά από τη διάσωση δύο μεταναστών από διερχόμενο  πλοίο.

 
Όταν ανέβηκαν στο πλοίο οι δύο μετανάστες δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο με άλλα 15 άτομα.
 
Κατόπιν αυτού, σήμανε συναγερμός στο λιμενικό και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μεταναστών.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί επτά μετανάστες νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί οκτώ άλλοι. Το λιμενικό συνεχίζει την επιχείρηση καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη δύο άτομα των οποίων η τύχη αγνοείται.
 
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις τουρκικές αρχές, τις οποίες ενημέρωσε διερχόμενο πλοίο.

Την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη νέα τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Μυτιλήνης.

«Η εκατόμβη των νεκρών στο Αιγαίο πρέπει να εξεγείρει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για ''ατυχήματα'', δεδομένου ότι τα θανατηφόρα περιστατικά τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι «οι τραγωδίες στο Αιγαίο είναι τα αιματηρά αποτελέσματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς ενός υποτιθέμενου πόλεμου».

Κατηγορεί ακόμη την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι δεν πράττουν τίποτα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών – με προεξάρχοντα τον πόλεμο στη Συρία.
«Αρκετούς νεκρούς έχουμε ήδη θρηνήσει. Είναι ώρα για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.