Οι συνομιλίες «σκοντάφτουν» στη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 (μάλιστα η τρόικα δεν έχει ακόμη προσδιορίσει καν συγκεκριμένο ποσό για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος), στο θέμα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με την τρόικα να ζητεί νομοθετική ρύθμιση, που ουσιαστικά θα απελευθερώνει τις απολύσεις, αλλά και στην απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε πιο κοντά, αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει». Σύγκλιση, χωρίς ωστόσο συμφωνία, υπάρχει στην απαίτηση της τρόικας για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Εν τω μεταξύ μετά την ολοκλήρωση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα φέρει ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» στη Βουλή ή θα το «σπάσει» σε δύο ή και τρία μέρη. Ορισμένα στελέχη εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να πάει σε ένα νομοσχέδιο, ώστε να μην υποστεί η κυβέρνηση την επικοινωνιακή φθορά επί μακρών, ενώ άλλα προκρίνουν τη λύση του σπασίματος σε δύο ή τρία νομοσχέδια προκειμένου να αποφορτιστεί η ένταση εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.