Δεκάδες μέλη των οικογενειών των Κινέζων επιβατών φώναζαν «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε» και «Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας», την ώρα που πραγματοποιούσαν πορεία προς την πρεσβεία.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το κτήριο της πρεσβείας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Οι τελευταίοι εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν. Μία γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορίο μακριά από το σημείο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Οι συγγενείς κρατούσαν πανό που έγραφαν: «MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!» και «1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο». Όλοι φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Καλή τύχη MH370, επίστρεψε σπίτι με ασφάλεια».

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κινεζικά μέσα δείχνουν διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Malaysia Airlines! Μας οφείλεις μια εξήγηση».

Νωρίτερα, λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοούνταν από τις 8 Μαρτίου συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ένας εκ των συγγενών των Κινέζων επιβατών διάβασε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την μαλαισιανή κυβέρνηση και τον στρατό ότι «συνεχώς προσπαθούσαν να καθυστερήσουν, να κρύψουν και να συγκαλύψουν την αλήθεια».