Η αναδιατύπωση της αρχικής ρύθμισης Χατζηδάκη η οποία θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν άλλαξε στο ελάχιστο την ουσία της επιχειρούμενης απελευθέρωσης, αλλά κατέδειξε πως οι αντιδρώντες βουλευτές είτε δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι για τις αλλαγές, είτε ότι υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθούν έναντι των υποσχέσεων που έδωσαν στους κτηνοτρόφους, με… άνωθεν εντολή προκειμένου να μην απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Η νέα φόρμουλα, πάντως, έγινε δεκτή από όλες τις πλευρές (σ.σ. στο μεταξύ είχε συμφωνήσει και η τρόικα) ενώ τη λήξη συναγερμού σήμαναν οι θετικές δηλώσεις των Θάνου Μωραϊτη, Μιχάλη Κασσή και, κυρίως, του «γαλάζιου» υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου.

 
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε το μεσημέρι ότι «οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι, το ξέρουν και το έχουν αποδείξει», προτάσσοντας την ανάγκη να ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο για «να ακολουθήσει η έξοδός μας στις αγορές και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος». Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει ότι πρώτος ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε, προ ημερών, για την ανάγκη βελτιώσεων, συμβάλλοντας στην εκτόνωση της κρίσης.

Το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή έλαβαν προς διαβούλευση τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές. 

Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή. Θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τα μεσάνυχτα της Κυριακής.