Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς όμως όπως έγινε γνωστό δύο από τους τραυματίες εξέπνευσαν.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα ανάμεσα σε δύο οικογένειες στο χωριό Γιουβατσίκ στην ανατολική επαρχία Σανλιούρφα, που συνορεύει με τη Συρία.

Τέτοιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί εκεί και σε προηγούμενες τοπικές εκλογές.

Στην επαρχία Χατάι, η οποία συνορεύει επίσης με τη Συρία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη με πυροβόλα όπλα που ξέσπασε ανάμεσα σε συγγενείς δύο υποψηφίων στο χωριό Γκομπασί, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από μαχαίρι κατά την ίδια σύγκρουση, μετέδωσε το Dogan.
Καθοριστικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρούνται οι σημερινές δημοτικές εκλογές. Ενδεχόμενη απώλεια της Άγκυρας ή της Κωνσταντινούπολης θα είναι για το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σημαντικό «χτύπημα».

Περισσότεροι από 52,7 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ερντογάν προσπαθεί να αντικρούσει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής του σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 (ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές επαρχίας και η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 18.00. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν νωρίς το βράδυ.

Οι δημοτικές εκλογές έχουν πάρει μορφή δημοψηφίσματος για την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ερντογάν που κυβερνά την Τουρκία από το 2002. Ο πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός πρωτοφανούς σκανδάλου διαφθοράς, που πλήττει προσωπικά τον ίδιο καθώς και πολλούς συνεργάτες και συγγενείς του.

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας κατηγορεί τη θρησκευτική οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην υποστηρικτή του, ότι τον ενέπλεξε σε αυτήν την υπόθεση για να τον βλάψει πολιτικά.