Λαμβάνοντας πρώτος το λόγο εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Αλ.Μητρόπουλος τόνισε ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν στρέφεται προσωπικά κατά του Ευ.Μεϊμαράκη, αλλά κατά του τρόπου λειτουργίας του κοινοβουλίου.
 
Όπως είπε, πρέπει να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία για να συζητηθούν θέματα λειτουργίας του κοινοβουλίου και λειτουργίας της δημοκρατίας. Ο κ. Μητρόπουλος κατήγγειλε υποβάθμιση της λειτουργίας του κοινοβουλίου και μετάλλαξη της νομοθετικής λειτουργίας, μέσω του τρόπου που περνάνε από την Ολομέλεια -ή δεν περνάνε εάν πρόκειται για Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου- με διαδικασίες εξπρές τα νομοσχέδια στη χώρα.
 
Ο Αλ.Μητρόπουλος αναφέρθηκε στα γεγονότα της Κυριακής και στον τρόπο που συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο για να καταλήξει λέγοντας: Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να μην συμπράττει στα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού.
 
Απαντώντας, ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράτζης τόνισε ότι δεν υπήρχε αντικείμενο στην πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, άρα -κατά τον ίδιο- ορθώς δεν συζητήθηκε στην Ολομέλεια η πρόταση μομφής την Κυριακή.
 
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ρήγας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακόμη κι αν είχε χρόνο την Κυριακή να αναπτύξει τους λόγους για την πρόταση δυσπιστίας θα έβγαζε όπως συνηθίζει «δεκάρικους λόγους περί διαδικασίας» και όχι επί της ουσίας.