Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσιγκτον με θέμα την παγκόσμια ανάπτυξη η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι «περισσότερη νομισματική χαλάρωση, ακόμα και μέσω μη συμβατικών μέτρων, είναι αναγκαία για την ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η διεθνής οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό πάνω από 3% το 2014 και το 2015.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε το θέμα του πληθωρισμού ως ένα σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζοντας ότι η διεθνής οικονομία σταθεροποιήθηκε σε γενικές γραμμές, αλλά χρειάζονται —όπως είπε— «τολμηρά μέτρα πολιτικής». Προειδοποίησε ακόμη ότι η ανάκαμψη παρέμεινε χαμηλή και ότι μια παρατεταμένη περίοδος βραδείας ανάπτυξης θα δημιουργούσε κίνδυνο.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί «ταχύτερη ανάκαμψη» και ότι η οικονομική δραστηριότητα στις προηγμένες οικονομίες (ΗΠΑ, ευρωζώνη και Ιαπωνία) βελτιώνεται, αν και με διαφορετικές ταχύτητες. «Είναι βέβαιο ότι η παγκόσμια οικονομία έχει σταθεροποιηθεί μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά η ανάκαμψη είναι πολύ αδύναμη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενη μάλιστα τον Αριστοτέλη, υπογράμμισε ότι «τώρα, είναι η ώρα για γενναία δράση».