Ακούστε το audio απο την αποκλειστική συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου για το Real

Αυτό που μπορεί κανείς να συμπεράνει από τη συνέντευξη είναι ότι πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε αφού το προχωρημένο Αλτσάχιμερ σύντομα θα επηρέαζε το έργο του. Ο κύριος Μπαλτάκος δεν θυμόταν πόσες φορές έχει μιλήσει με τον Κασιδιάρη από τότε που είναι κατηγορούμενος, σίγουρα πάντως 1-2. Δυστυχώς επίσης δεν θυμάται καθόλου τι άλλο έχει πει και δεν θυμάται και αν έχει δει άλλους βουλευτές της Χ.Α. εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Γ.Γ. παραδέχτηκε ότι υπήρξαν φορές που βρέθηκε με βουλευτές του φασιστικού μορφώματος προκειμένου να συζητήσουν για συγκεκριμένες τροπολογίες προκειμένου να τους ζητήσει να τις στηρίξουν αλλά δεν θυμάται για ποιες τροπολογίες.

Ο κύριος Μπαλτάκος που έκανε σοβαρή προσπάθεια να γκρεμίσει την κυβέρνησή του Αντώνη Σαμαρά σε κάποια αποστροφή του λόγου του παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν πράγματα που πρέπει να θυμάσαι και πράγματα που δεν πρέπει να τα θυμάσαι». Ισχυρή διαφοροποίηση όμως στο φρασεολόγιο παρουσίασε ο Μπαλτάκος όταν ο Χατζηνικολάου τον ρώτησε αν υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες από την επικοινωνία του με τους υπουργούς της κυβέρνηση. Σε αυτό θορυβημένος απάντησε «δε νομίζω».

Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ισχυρίστηκε ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τις επαφές του με τα μέλη της Χρυσής Αυγής και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε τον πρωθυπουργό». Στη επισήμανση του Χατζηνικολάου ότι αυτό δεν φάνηκε να τον εμποδίζει στις συνομιλίες του με τον Κασιδιάρη ο Μπαλτάκος ισχυρίστηκε ότι δεν μιλούσε και με κανέναν ακαδημαϊκό. Πάντως παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση είχε ενσωματώσει την ακροδεξιά ιδεολογία προκειμένου να φέρει ψήφους πίσω από τους κληρικούς και τους ένστολους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσπάθειά του να αποποιηθεί οποιαδήποτε νομική ευθύνη. Ισχυρίστηκε ότι το video είναι προϊόν υποκλοπής και άρα δεν μπορεί να εναχτεί σε οποιαδήποτε δικογραφία, κάτι εντελώς αναληθές αφού στο παρελθόν πολλές φορές τα προϊόντα υποκλοπών έχουν χρησιμοποιηθεί στις δίκες όταν αυτό είναι για το δημόσιο συμφέρων.

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του ο κ. Μπαλτάκος φρόντισε να αποδείξει τον σεβασμό του στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη όταν αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «καταζητούμενου» για το γιό του αναφέροντας ότι αυτός θα αποφασίσει αν θα προσέλθει στην αστυνομία εντός των 24 ωρών που ισχύει το αυτόφωρο ή θα περιμένει μέχρι αύριο.