Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποκαταστάθηκε στην Τουρκία, μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Νωρίτερα σήμερα η επιτροπή τηλεπικοινωνιών είχε ανακοινώσει ότι η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο καταγγελιών διαφθοράς εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την άρση της απαγόρευσης του Twitter» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της επιτροπής.
 
Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιολογούσαν το μέτρο της απαγόρευσης αποσύρθηκαν σήμερα από τον ιστότοπο της αρχής τηλεπικοινωνιών.

Τη χρήση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης είχε απαγορεύσει η αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας TIB τη νύχτα της 20ης προς την 21η Μαρτίου, μετά από εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το μέσο είχε γίνει χώρος αναδημοσίευσης συνεχών καταγγελιών για διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε την απαγόρευση παράνομη, αντίθετη στην ελευθερία της έκφρασης και στα ατομικά δικαιώματα, με απόφασή του την Τετάρτη.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ