Ο Θ. Παφίλης μίλησε με εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργολαβικούς εργάτες, νοσηλευτές που κάνουν πρακτική, γιατρούς, διοικητικούς και άλλους υπαλλήλους.
 
Όπως σημείωσε, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα εκφράσει ατόφια τη δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στην Ε.Ε. και στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ο λαός να ανασκουμπωθεί, να διεκδικήσει ριζικές αλλαγές και όλο τον παραγόμενο πλούτο.
 

Καλούν τον λαό να συμβιβαστεί


Αντίθετα όλα τα υπόλοιπα κόμματα – και αυτά που «ξεφυτρώνουν» – συμφωνούν με τη γενική πολιτική, με την Ε.Ε, καλούν τον λαό να συμβιβαστεί. Υπογράμμισε τις ευθύνες των περιφερειαρχών, δημάρχων ή άλλων εκλεγμένων των άλλων κομμάτων που δεν εναντιώνονται σε αυτή την πολιτική. «Κανείς δεν μπορεί να λέει σήμερα ότι δεν ξέρει τι σημαίνει Ε.Ε», υπογράμμισε.
 
Επειδή όλα τα κόμματα με τον τρόπο τους κοροϊδεύουν ή λένε τη μισή αλήθεια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα «περνούν» με αφορμή την καπιταλιστική κρίση.
 

Η Λευκή Βίβλος


Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 η Λευκή Βίβλος προέβλεπε ξήλωμα των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Στην Πράσινη Βίβλο αναφερόταν πως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα.
 
Στο σύμφωνο για το ευρώ έλεγαν πως οι μισθοί στην Ε.Ε. πρέπει να είναι αντίστοιχοι με αυτούς των εμπορικών εταίρων της Ένωσης, δηλαδή, της Ινδίας, της Κίνας κά.

Όμως τότε τα κόμματα -η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ- είτε ψήφιζαν υπέρ, είτε λευκό. Σήμερα ακόμη κρύβουν ότι τα μνημόνια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία, ισχύει και σε άλλες χώρες και πως μόλις «τελειώσουν» τα μνημόνια θα παραμείνουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

 
Τέλος αναφέρθηκε και στις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος, στους αγώνες των κομμουνιστών δημάρχων και άλλων εκλεγμένων ώστε οι παιδικοί σταθμοί να είναι δωρεάν, να γίνονται ουσιαστικά έργα που έχει ανάγκη ο λαός, να δημιουργούνται χώροι πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού χωρίς το χαράτσωμα του κόσμου. Υπογράμμισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ σηματοδοτεί πως «τα θέλουμε όλα» γιατί εμείς παράγουμε τα πάντα.