Στα σχόλιά του ο Βλ. Πούτιν, τα οποία μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τόνισε ότι η FSB δεν πρέπει να σταματήσει να επαγρυπνεί, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.
 
Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης δυσαρέσκειας στη Ρωσία, την οποία θα υποκινήσει η Δύση, μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία.
 
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να επιτρέψει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις να χρησιμοποιηθούν για «καταστροφικούς» σκοπούς, «όπως στην Ουκρανία».
 
 

Κατάληψη κτιρίων
 

Εντωμεταξύ, φιλορώσοι διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια σε τρεις πόλεις, επιθυμώντας να δημιουργήσουν κλίμα αντίστοιχο με εκείνο στην Κριμαία. 
 
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας με ρωσική ανάμειξη. «Οι πόλεις βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και στόχος των κινήσεων αυτών είναι να μπουν στη χώρα ρώσοι στρατιώτες» τόνισε ο Αρσένι Γιατσένιουκ.  
 
Ο Γιατσένιουκ δεν θα συμμετάσχει ως επίσημος ομιλητής στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω των εξελίξεων.
 
Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε ευθέως τον Πούτιν και τον έκπτωτο πρόεδρο Γιανουκόβιτς ότι κρύβονται πίσω από αυτές τις κινήσεις.