Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα. Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθεί η Ρωσία, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία.
 
«Κατά συνέπεια, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε: από τη μία πλευρά συνεχίζουμε τον διάλογο, αλλά από την άλλη πλευρά καθιστούμε σαφές ότι κατά τη δική μας άποψη η Ουκρανία έχει δικαίωμα στην επιλογή του δικού της δρόμου προς την ανάπτυξη. Αυτό το ζητούμε. Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της για το μέλλον της» είπε. 
 
 

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών
 

Για πρώτη φορά από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία.
 
Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Άστον και ο Άντριι Ντεστσίτσια, όπως ανακοίνωσε η Ε.Ε, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για την πραγματοποίηση της τετραμερούς συνάντησης.
 
«Η Κάθριν Άστον συνεχίζει τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας την ερχόμενη εβδομάδα» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
 
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη οι επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας συμφώνησαν για την πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.