Η Μόσχα, τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, δεν επιδιώκει τη διάσπαση της Ουκρανίας. Υποστήριξε την ανάγκη αλλαγής του ουκρανικού Συντάγματος μετά από διαβούλευση με τις ανατολικές περιφέρειες της χώρας.
 
Μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας από τη ρωσική πρωτεύουσα, δήλωσε επίσης ότι «όσες χώρες ενθαρρύνουν το Κίεβο να χρησιμοποιήσει βία εναντίον διαδηλωτών πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόταν στην επέμβαση που προαναγγέλλει το Κίεβο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει κτίρια στο Σλαβιάνσκ.
 

 

Υπέρ της ενιαίας Ουκρανίας
 

Συνεχίζοντας, ο Λαβρόφ είπε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι «ζητεί εξηγήσεις για αναφορές πως ο διευθυντής της CIA επισκέφθηκε το Κίεβο».
 
«Δεν υπάρχουν ρώσοι πράκτορες στην ανατολική Ουκρανία» επανέλαβε ο ρώσος ΥΠΕΞ, λέγοντας, σύμφωνα με το ρωσικό RT, πως «αν το Κίεβο, η Ε.Ε. ή οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν πιάσει ρώσους πράκτορες, πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία».
 
Η Μόσχα, υποστήριξε, θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον της η Ουκρανία να παραμείνει ενιαία και «όλοι οι πολίτες της να είναι ίσοι». Επανέλαβε τη ρωσική θέση για νέο Σύνταγμα που θα δίνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις περιφέρειες.