Τον Αδόλφο Χίτλερ υμνεί ο Ηλίας Παναγιώταρος μιλώντας σε αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο, λίγες ημέρες προτού οι χρυσαυγίτες βουλευτές κληθούν σε απολογία για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον Χίλτερ απάντησε: 
 
«Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα. Σαν τον Στάλιν. Σε όλες τις χρονικές περιόδους πρέπει να υπάρχουν κάποιοι να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.»
 
Ο βουλευτής ρωτήθηκε και για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» και τις ύβρεις, που είχε εκτοξεύσει κατά του σκηνοθέτη της θεατρικής παράστασης, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι από την Αλβανία και είναι αδελφή».
 
«Είναι ασθένεια η ομοφυλοφιλία το ομολογούσαν οι γιατροί έως το 1997» συνέχισε.

Στο ρεπορτάζ της αυστραλιανής τηλεόρασης, τονίζεται ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύθηκε την οικονομική κρίση, για να ανδρωθεί πολιτικά, παραλληλίζοντάς την με παραστρατιωτική οργάνωση. Σε ερώτηση μάλιστα προς τον Χρυσαυτίτη βουλευτή για το εάν τα μέλη του κόμματος έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους, ο Ηλίας Παναγιώταρος προκαλεί και απειλεί λέγοντας: “Όχι. Δεν έχουμε πάρει το νόμο στα χέρια μας. Αυτό είναι βέβαιο. Αν είχαμε πάρει το νόμο στα χέρια μας, πιστέψτε με, θα είχαμε λύσει κάθε πρόβλημα στην Ελλάδα”.