Ενδέχεται η τιμή να κινηθεί προς το ανώτερο όριο παραμένοντας ωστόσο μόλις στο 50% της λογιστικής αξίας.

 
Αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν να έχουν προσφερθεί, μέσω της δημόσιας προσφοράς στο εξωτερικό, κεφάλαια περίπου 3,65 δισ. ευρώ, τα οποία εικάζεται ότι μπορεί να ανεβάσουν την τιμή της προσφερόμενης μετοχής, από το 0,30 ευρώ της ονομαστικής αξίας, στο ανώτερο όριο του εύρους δηλαδή στο 0,33 ευρώ.
 
Αν επιβεβαιωθεί ότι περίπου το 20% των προσφερόμενων κεφαλαίων, είναι πράγματι στο ανώτατο εύρος τιμής (0,32-0,33 ευρώ), δεν αποκλείεται η τιμή διάθεσης να διαμορφωθεί οριακά υψηλότερα και να υποχρεωθεί η ομάδα Fairfax- Capital, να δώσει κατιτίς παραπάνω, έως και 130 εκατ ευρώ μάξιμουμ για το 47% της τράπεζας.
 
Ωστόσο ακόμα και αν επιβεβαιωθεί, η οριακή αύξηση της τιμής μέχρι και 10% από την ονομαστική τιμή στα 33 ευρωλεπτά, παραμένει στο 50% της λογιστικής αξίας.
 
Να σημειωθεί επίσης ότι το ΤΧΣ με δάνεια του δημοσίου, έχει δώσει 5,83 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, με την οποία είχε μέχρι σήμερα το 93,55% των μετοχών. Τώρα ο έλεγχος της τράπεζας, δηλαδή ποσοστό άνω του 65% συνολικά, πωλείται με περίπου 2,87 δισ. ευρώ.
 

Πώληση ελέγχου έναντι 2,87 δισ.

 
Η ομάδα των Fairfax – Capital, έχουν προσφέρει 1,33 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 47% της τράπεζας.
 
Ο πλήρης έλεγχος της τράπεζας πωλείται σε ιδιώτες από το εξωτερικό, με βασικούς μετόχους τις Fairfax, Capital, Fidelity και άλλους, έναντι συνολικά 2,87 δισ. ευρώ.