Και οι τέσσερις βουλευτές κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η ψηφοφορία έληξε με 213 ψήφους υπέρ, 16 κατά και παρών 8 και για τους τέσσερις, με τους παρόντες βουλευτές να φτάνουν τους 237.

Νωρίτερα, η Ολομέλεια ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να αναβληθεί η εξέταση της άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς το Σώμα, την ίδια μέρα έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας όπου εκδικάζεται υπόθεσή του που αφορά παράνομη χρήση ραδιοσυχνότητας και επισυνάπτει τη σχετική κλήση.

Νέος γύρος την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται η ψηφοφορία της Ολομέλειας για τέσσερις ακόμη βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και συγκεκριμένα τους Χ. Αλεξόπουλο, Γ. Γερμενή, Ν. Μίχα και Σ. Μπούκουρα.

Γ. Μιχελογιαννάκης: Το κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο

 
Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «το κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο, διαφορετικά, και άλλα κόμματα, όπως πχ το ΠΑΣΟΚ, με αποδεδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Η παρανομία όμως δεν αφορά τα χιλιάδες μέλη του, εκ των οποίων πολλά από αυτά δεν εμπλέκονται στη διαπλοκή».
 
Ο βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι από τη μελέτη του φακέλου της ΧΑ διαπίστωσε ότι «πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση».

Σημειώνεται πως οι τέσσερις βουλευτές ελέγχονται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

(Πληροφορίες: TPP  και Το Ποντίκι)