Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία» υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και πρώτιστο χρέος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμετώπισή της.


«Έχουμε ένα σχέδιο το οποίο δεν πρόκειται να το θέσουμε σε διαπραγμάτευση» είπε και διαβεβαίωσε ότι θα καταργήσει άμεσα τους 400 εφαρμοστικούς νόμους και σταδιακά θα υπάρξει αποκατάσταση των υπόλοιπων αδικιών.


Άμεσα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα θα επαναφέρει το μισθό στα 751 ευρώ γιατί όπως είπε μόνο έτσι μπορεί να κινηθεί η οικονομία, διαφορετικά είναι στάσιμη.

Δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι απολύσεις που έγιναν αντισυνταγματικά, ενώ σε ερώτηση για τον 13ο και 14ο μισθό είπε ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα.

Επίσης δεσμεύθηκε στην επαναφορά των κατώτατων συντάξεων, διευκρινίζοντας ότι ο όλος ο σχεδιασμός θα πρέπει να βασίζεται και στα δημοσιονομικά, που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη στιγμή.
Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε το δικαίωμα των διαφορετικών θέσεων εντός του κόμματος, υπογράμμισε ότι «έχουμε μία διακήρυξη.

Έχουμε συλλογικές επεξεργασίες και ψηφισμένες από το συνέδριο συλλογικές θέσεις οι οποίες τι λένε… Λένε ότι δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό»…


Ερωτηθείς αν τελικά το ευρώ είναι φετίχ, απάντησε: «Εγώ έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «δεν υπάρχει διακύβευμα για το ευρώ, υπάρχει ένας διαρκής εκβιασμός τον οποίο, ηθελημένα ή μη, δυνάμεις του συστήματος και μέσα ενημέρωσης τον περνάνε στον ελληνικό λαό».

Σχετικά με τις θέσεις που εκφράζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γύρω από το θέμα αυτό ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «κακώς του επιτίθεστε του Λαφαζάνη και ο Λαφαζάνης έχει τη διαφορετική του άποψη τη λέει μέσα στα όργανα αλλά τη συλλογική άποψη του κόμματος εκφράζει δημόσια».

Αναφορικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «τα δημοψηφίσματα είναι μέρος της στρατηγικής μας κατεύθυνσης ,διότι εμείς δε θα έχουμε άλλο στήριγμα παρά μονάχα τη διαρκή επαναβεβαίωση τη στήριξη του λαού.

Εμάς δε θα μας στηρίξουν αυτοί που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση. Ο συνασπισμός του παλιού κατεστημένου, της διαπλοκής. Ούτε επιχειρηματίες θα μας στηρίζουν, ούτε τα ΜΜΕ, μόνο ο λαός θα μας στηρίζει».