Ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό και η στυγνή δολοφονία 38 διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής της ουκρανικής κυβέρνησης και τους φασίστες του «δεξιού τομέα» σπρώχνει την πολύπαθη αυτή χώρα πιο βαθιά στον εμφύλιο πόλεμο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Η Ε.Ε και οι Αμερικάνοι (που πλασάρονται από τον Σαμαρά σαν λιμάνι σταθερότητας), επέβαλλαν πραξικοπηματικά στο λαό της Ουκρανίας την φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ, καπηλευόμενοι τη δίκαια εξέγερση του ενάντια στο προηγούμενο διεφθαρμένο καθεστώς, με στόχο να διευρύνουν την επιρροή τους και τα πεδία των επενδύσεών τους, προστίθεται.
 

Αντιδραστική αναδιάρθρωση


Επιχειρείται μία τεράστια αντιδραστική αναδιάρθρωση και επίθεση στα εργατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης ήταν η υπαγωγή στο ΔΝΤ) και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η φασιστική αυτή κυβέρνηση με στρατό, αστυνομία, αλλά κυρίως με ένοπλα φασιστικά τάγματα εφόδου, αιματοκυλά τον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται, τονίζει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωση.
 
Η ανακοίνωση καταλήγει ζητώντας καμία συμμετοχή της Ελλάδας άμεση ή έμμεση στο πλευρό του ιμπεριαλισμού.