Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρες στάσεις εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), ενώ σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση έχει καλέσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ..
 
Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως προωθεί την άμεση απόλυση 85 εκπαιδευτικών για τους οποίους ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία από 22 Μαρτίου και πως προετοιμάζει την απόλυση εκατοντάδων άλλων εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παράταση διαθεσιμότητας.
 
«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στις απολύσεις της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας που καταργούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και εξαθλιώνουν τις οικογένειές μας και όλο τον ελληνικό λαό» σημειώνει από την πλευρά του ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτηρίων Δήμου Αθηναίων. 
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει: «Ηδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικα».

Πληροφορίες: Thetoc, Το Βήμα