Τα αποτελέσματα, ωστόσο, αναμένεται να μεταβληθούν, καθώς η καταμέτρηση στους μεγάλους φοιτητικούς συλλόγους, κυρίως της Αθήνας, θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί.

Κάθε παράταξη αναμένεται να εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα, ωστόσο, πέρα από την αύξηση της αποχής, αξιοσημείωτη είναι η πτώση της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), που από το 30% του 2010,  πέρυσι έπεσε στο 16.23% ενώ φέτος φαίνεται να πέφτει κι άλλο. Σημειωτέον ότι την τελευταία διετία μέρος της ΠΑΣΠ αποχώρησε και έφτιαξε άλλες παρατάξεις ανά σχολή ή ανά πόλη.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ, με συμπλοκές μεταξύ μελών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, αλλά και κλοπές κάλπης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Πανσπουδαστικής, αργά την Τετάρτη, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Tα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδει ο ιστότοπος nka.gr/ekloges η εικόνα είχε ως εξής

Η αποχή είναι αυξημένη, αλλά εν μέρει οφείλεται και στους λιγότερους φετινούς πρωτοετείς.

Η ΔΑΠ (Ν.Δ.) βγαίνει πρώτη για άλλη μια χρονιά, αλλά προς το παρόν, δείχνει να πέφτει ποσοστιαία. Η ίδια δίνει άνοδο στον εαυτό της

Από τα διαθέσιμα αποτελέσματα, δεύτερη δύναμη με σημαντική άνοδο βγαίνει η ΠΚΣ (ΚΚΕ) και τρίτη η ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με μέχρι στιγμής αυξημένα ποσοστά, ενώ μικρή άνοδο φαίνεται να σημειώνει και η ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον, το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΠΑΣΠ δίνει η ΔΑΠ, η οποία στις 23:30 την κατέτασσε τρίτη, ενώ ήταν καθαρά τέταρτη. Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης η τρίτη θέση παιζόταν μεταξύ ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ.

Αρκετά διαφορετική, ωστόσο, αναμένεται η εικόνα στα ΤΕΙ.