Ωστόσο, υπογράμμισε, αύξηση της ρευστότητας δεν είναι η μόνη πρόκληση. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει επίσης να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία που προήλθε από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
 
Παρουσιάζοντας αναλυτικά την πρόοδο της Ελλάδας, τόνισε ότι βγαίνουμε από την παρατεταμένη ύφεση, η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η έξοδος στις αγορές θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση ομαλών ρυθμών δανεισμού, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
 
Ένα από αυτά που μάθαμε από την κρίση είναι ότι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη πρέπει να συνδυαστεί με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική, τόνισε ακόμη ο Γ. Στουρνάρας.
 
Αναφερομένος στην τραπεζική ένωση στην Ε.Ε. και στις ενέργειες της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η οικονομική ένωση και ιδίως η νομισματική ένωση είναι ατελής χωρίς πλήρη ενοποίηση του πλαισίου λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου στις χώρες – μέλη της Ε.Ε.