Οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον κίνδυνο να απολυθούν οι συνολικά 168 συνάδελφοί τους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς εξαντλείται ο χρόνος αναμονής τους χωρίς να έχει δρομολογηθεί καμία διαδικασία κινητικότητας και ένταξής τους σε άλλες θέσεις, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, Γιάννη Κουρμούλη, στις 24 Μαΐου λήγει η διαθεσιμότητα για 15 επιμελητές και φύλακες του ΑΠΘ, ενώ για τους υπόλοιπους, η οχτάμηνη διάρκεια της διαθεσιμότητας τελειώνει στις 15 Ιουνίου. “Εάν παρέλθει ο χρόνος της διαθεσιμότητας χωρίς να υπάρξει μετακίνησή τους αλλού, οι υπάλληλοι αυτοί θα απολυθούν” είπε.
 
Σε 15 μέρες λήγει, εξάλλου, η διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ σε πέντε εβδομάδες λήγει στα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπου εκκρεμεί η διαδικασία ένταξης 1165 υπαλλήλων.
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν να δοθεί παράταση του χρόνου της διαθεσιμότητας και υλοποίηση μέσα σε αυτό το διάστημα της κινητικότητας για όλους τους συναδέλφους, καθώς επίσης απόσυρση του συστήματος αξιολόγησης.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ