Οι ανοικτές πωλήσεις (short selling) στην Εθνική Τράπεζα είναι υπό παρακολούθηση από  την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με βουτιά της τάξης του 4%, υποχωρεί στην περιοχή των 1.130 μονάδων.
 
Νευρικότητα δημιουργούν στην αγορά επίσης οι εκλογές, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται και οι αλλαγές στον δείκτη MSCI. Σύμφωνα με αναλυτές, καμία ελληνική μετοχή δεν προστέθηκε στον δείκτη MSCI Global Standard, ενώ αφαιρέθηκε η μετοχή των ΕΛΠΕ. Η ΕΥΔΑΠ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προστέθηκαν στον δείκτη MSCI Global Small Cap Index. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τις αρχές Ιουνίου.
 
«Περιμένουμε μεταβλητότητα, καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στις μετοχές του MSCI», είπε η Eurobank Equities στο πρωινό της σχόλιο. Στον δείκτη MSCI συμμετέχουν 10 ελληνικές εταιρίες: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΘνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Άλλοι αναλυτές είπαν ότι η αγορά περίμενε μεγαλύτερες αλλαγές στον δείκτη και ίσως αυτό οδηγήσει σε πιέσεις σε κάποιες μετοχές.
 
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 1.131,71 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,94%.
 
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.121,70 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 4,79%.
 
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 272,98 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 175 εκατ. ευρώ αφορούν συναλλαγές στην Εθνική.
 
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,80%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,11 %.

Πηγή: in.gr